dimarts, 31 de març del 2009

EL BASKET MONTESA IMPOSA EL SEU JOC INTERIOR PER ENDUR-SE LA VICTÒRIA EN TORRENT

El Basket Montesa aconsegueix una nova victòria, per 74 - 78, davant un N.B. Torrent que va estar dins durant tot el partit, aconseguint un avantatge de fins 12 punts, però el Montesa va saber imposar-se a la fi del partit, demostrant qui és el líder (a pesar de les baixes).
El partit va començar amb una gran igualtat en el marcador encara que hi havia una mínima avantatge torrentina (18 - 15). El segon quart va continuar amb la pressió local que, unit amb dos triples quasi consecutius, enfonsava al Montesa en el marcador amb un 29 - 17. En aquest moment l'entrenador montesí, Jordi Montaner, va demanar un temps mort que, a la postre, marcaria un punt d'inflexió en l'actitud de l'equip. Joaquin va aconseguir nou punts consecutius però el Torrent ressistia amb un efectiu atac que els permitia seguir endavant en el lluminós, a pesar dels 25 punts montesins anotats en este període (46 - 40). En el tercer quart el Montesa va anar retallant punts fins avançar-se en el marcador destacant els 8 punts de Sergio (53 - 54 minut 6). A pesar d'açò la igualtat es va mantindre en el marcador (62 - 62). En l'últim període el Montesa continuava aprofitant-se del seu joc interior destacant els 8 punts consecutius de Moya (67 - 72). A partir d'ací el Montesa va saber administrar esta renda aconseguint la victòria final (74 - 78).
Novament destacar el bon partit realitzat per tots els pívots montesins que van saber imposar-se als pívots locals. Pel Montesa van jugar Joaquin (18 punts), màxim anotador per segona setmana consecutiva, Mícó (17), Moya (15), Sergio (13), Chust (5), Marcos (4), Pedro (3), Ivan (3), Ricardo i Gustavo.

dilluns, 23 de març del 2009

EL BASKET MONTESA ACONSEGUEIX UNA IMPORTANTÍSSIMA VICTÒRIA DAVANT L'OLLERIA (60-57)

El Basket Montesa venç a l'Olleria, en extremis, per 60-57 en un partit emocionant, sobre tot l'últim quart, en l'encontre disputat dissabte passat al pavelló montesí. Victòria important davant un equip que sempre els resulta difícil de guanyar i que els dóna moral després de la derrota canalina.
El primer quart va començar amb poca efectivitat anotadora ja que els punts montesins arribaven amb tirs lliures llançats, majoritàriament per Micó, i l'Olleria que no acabava d'entrar en el partit però amb una lleugera avantatge al seu favor (7-11). Cal destacar que el Montesa va tardar 12 minuts en anotar la seua primera canasta (dada preocupant que esperem que no es repetisca!!!!) honor que va recaure en Joaquin, el màxim anotador montesí. En el segon període va augmentar l'anotació per part dels dos equips destacant al jugador Arturo (24 punts) per part de l'Olleria i diverses canastes montesines. No obstant, la mínima avantatge en el lluminós continuava sent per als visitants (21 -23). Durant el tercer quart el Montesa, després d'empatar l'encontre (27 -27 minut 7) va xafar l'accelerador endosant un parcial de 13 -3 gràcies a un inspirat Sergio des del perímetre de 6,25 aconseguint dos triples consecutius i la contribució amb canastes de la resta de jugadors sobre el terreny de joc augmentant la difèrencia en el marcador (40-30 minut 8). Aquesta renda va disminuir al finalitzar el quart (44 -38). En l'últim període esta diferència es va mantindre (56 - 48 minut 8) no obstant, el Montesa no la va saber administrar fins la fi del partit, ja que la pressió visitant provocava problemes als montesins per eixir de la seua zona defensiva. Derivat d'açò els locals van perdre alguns balons que facilitaven la tasca de l'Olleria, retallant punts amb canastes fàcils baix el tauler. Aquesta situació va provocar que els de l'Olleria empataren el partit (57 -57) a falta de 30 segons, donant emoció i augmentat la tensió montesina que veia que podia perdre el partit. A pesar d'açò els montesins no es van atemorir i van atacar amb energia aconseguint un importantíssim triple de Joaquin que, a la postre, seria decisiu ja que l'Olleria li va faltar temps per a reaccionar.
Pel Montesa van jugar Joaquin (21 punts) , Micó (11), Sergio (9), Chust (6), Marcos (5), Ricardo (5), Pedro (2), Moya (1), Ivan (-) i Gustavo (-).

dilluns, 16 de març del 2009

EL MONTESA PERD LA IMBATIBILITAT EN CASA FRONT EL CANALS (73-88)

El Basket Montesa no va poder guanyar al Canals en un partit molt dur, en què Canals va saber imposar el seu estil de joc, desquiciant als locals davant la permisivitat arbitral.
El primer quart va començar en fortes defenses per part dels dos equips i amb poca anotació arribant al final del període amb un marcador de partit d'infantils (12 -11). En el segon temps va destacar el gran acert montesí amb cinc triples d'Ivan però el Canals no tirava la toalla amb un atac fluït mantenint-se en el lluminós. No obstant, el Montesa va anar per davant en el marcador aconseguint un avantatge de 8 punts (33 - 25 minut 7) que van desaparéixer al descans (36-36). L' últim segon d'aquest període va finalitzar amb tres tirs lliures per al Canals degut a una inexistent falta sobre un inexistent intent de triple des del seu camp. El tercer quart va començar amb un parcial local de 13 - 6 (destacant la bona actuació d'Àlex) que va ser, ràpidament, contestat per els canalins. La igualtat es mantenia en el lluminós però el Canals va començar a manar en el marcador al finalitzar el període (57-62). A l'inici de l'últim quart els canalins van trencar el partit amb un parcial de 0-9 amb set punts de Galbis (57 - 71 minut 2), tots al contraatac. A partir d'aquest moment els montesins van atacar de manera alocada, sense ordre, volent canviar el signe del partit però el Canals va saber matar l'encontre (73-88).
Pel Montesa van jugar Àlex amb 26 punts, Ivan 15, Marcos 13, Sergio 11, Joaquin 7, i Ricardo 1 punt, Micó (-), Vicent (-) recau lesionat en el segon quart i Gustavo (-).
Ja per últim, m'agradaria aclarir una jugada fortuita en la qual Antoniet, jugador del Canals, va rebre una trompa de part meua en la boca. Dir que va ser un xoc fortuit del partit sense camp mala intenció per la meua part i inclús no sent falta meua (recuperat prompte!!!). També voldria matisar algunes accions que existeixen en el món del bàsket però que no hauria de ser així. Primer de tot, la colzada VOLUNTÀRIA de Chus (núm. 18) que es pensa que el terreny de joc és un camp de batalla, ja que, intencionadament, va colpejar en un bloqueig a Ivan a la cara. Per a variar esta acció no va ser vista per l'àrbitre ja que, de ser així, hauria estat descalificat del partit i sancionat amb dos partits. A més a més, es va mostrar orgullós del seu comportament amenaçant quan se n'anava al vestidor: " Sólo te he marcado, si te doy un codazo te reviento la cabeza". Lamentable...
En segon lloc destacar la falta d'esportivitat, al meu paréixer, de Bernardo que cada atac es dedicava a fingir i xillar demanant faltes encara que cadascú és lliure de jugar les seues cartes.
I per acabar, caldria que la federació revisara les designacions perque un partit amb tanta intensitat com el que enfronta el primer i tercer no potser arbitrat per mig col·legiat (hi havia una parella però només xiulava un i, molt poc).
S'aceptem comentaris però firmats!! je,je,je

dimarts, 10 de març del 2009

CÓMODA VICTÒRIA MONTESINA DAVANT EL BENIFAIÓ (66 - 49)

El Basket Montesa va passar el tràmit davant el colista, el Benifaió B, que sols va disposar de 6 efectius, en un partit sense cap tipus de complicació.
El Montesa va començar molt encertat des del perímetre amb cinc triples i canastes de dos que ja van marcar les diferències en el marcador (23 - 12). Al segon quart els montesins van augmentar aquesta diferència amb penetracions i els punts de Gustavo, que van permetre allunyar-se més en el lluminós (37 - 23). Al tercer període els locals van errar alguns passes però el Benifaió no va saber aprofitar-ho, i en el minut 7, s'aconseguia la màxima avantatge (54 -31). L'últim quart va transcórrer sense complicacions i amb un triple final d'Hugo que va quallar una bona actuació (66 - 49).
Pel Montesa van jugar Micó (14 punts), Sergio (13), Hugo (11), Joaquín (8), Gustavo (6), Marcos (6), Pedro (3), Vicent (3) i Iván (2).
Esta setmana el Montesa s'enfronta davant un rival difícil, el Canals, en el pavelló municipal La Rutgla a Montesa, el dissabte a les 17:30. Esperem que l'equip jugue de la manera tan extraordinària i brillant que es va veure davant el N.B. Xàtiva.

dimarts, 3 de març del 2009

EL BASKET MONTESA S'IMPOSA AMB AUTORITAT AL NOU BASKET XÀTIVA (52 -71)

El Basket Montesa aconsegueix una importantíssima victòria, a posteriori, més fàcil del que calia esperar, contra el Xàtiva i consolida el lideratge degut a les derrotes dels seus perseguidors.
El primer quart va començar amb una gran intensitat defensiva, sobre tot la xativina, que volia marcar el ritme del partit. No obstant, el Montesa va aconseguir una fluïdesa a l'atac gràcies a la seua concentració en el partit (17 -17). En el segon període el Xàtiva va començar fort amb dos triples consecutius (23 -19), però els montesins van començar a marcar les diferències amb un parcial 0-10 (23 -29, minut 5), diferència que va augmentar al descans gràcies a un magnífic passe de Marcos i canasta d'Àlex sobre el xiulet (31 -39). En el tercer quart, que no sol ser el millor per al Basket Montesa, esta vegada no va baixar la guàrdia, els punts s'anotaven des de la pintura o amb tirs lliures. El Xàtiva va centrar el seu joc en el seu center César que va aconseguir set dels nou punts anotats pels locals (40 -55). En l'últim quart el Basket Montesa va mantindre les distàncies, tot i que va estar desacertat als tirs lliures però el Xàtiva veia impotent com els seus intents de retallar punts no recollien els seus fruits perque les canastes no entraven. A la fi 52 -71.
L'entrenador montesí, Jordi Montaner, va destacar el gran partit realitzat pel seu equip, ressaltant la mentalitat guanyadora i la concentració que es va mantindre durant tot l'encontre.
El Basket Montesa va afrontar el partit amb la idea d'aconseguir la victòria i no salvar l'average, refermant la plaça a candidat a l'ascens.
Pel Montesa van jugar Àlex (19 punts), Sergi (11), Marcos Gran - Cat. (11), Iván (7), Micó (7), Moya (6), Joaquín (3), Hugo (3), Chust (2), Ricardo (2) i Gustavo.