dimecres, 27 de gener del 2010

El Basket Montesa trenca la ratxa en caure front Montemar per 89-84

No va poder ser i els Guerrers de Montesa no van poder sumar una altra èpica victòria en Alacant a pesar del bon partit realitzat. Els 13 triples del Montemar junt a unes rigurossísimes decisions arbitrals van acabar decidint el partit.

El partit va començar amb una forta defensa alacantina que va tallar el tir exterior, no obstant el Montesa va saber traure profit de penetracions i algun contraatac que va permetre arribar amb 16-18 als primers 10 minuts.

El segon quart va ser més del mateix, el Montemar buscant el tir exterior i els montesins sabent atacar la zona. Fins el minut 8 del segon quart el Montesa sempre va anar per davant, però un parcial de 8-0 va deixar el marcador en 39-36.

Després de la xarrada al descans, l’eixida del tercer quart va ser positiva i es va recuperar l’avantatge al marcador, destacant les entrades d’un inconmensurable Vicent, que van fer recuperar la davantera al marcador (48-51). A partir d’ahí, 4 triples consecutius del Montemar van afonar una mica el Montesa. Jordi Reneses es va traure de la mànega una defensa mixta 3-2 i la reacció va arribar, culminada amb un triple de Joaquin des de 10 metres que va ajustar el marcador a la fi 62-60.

L’últim quart prometia quan els montesins van fer un 0-7 i es van posar 62-67, però el equip local va apretar i, principalment de la mà del seu base, va endosar un parcial de 20-7 que ja va ser inassolible a pesar de la bona actitut montesina.

Destacar les 34 faltes senyalades als montesins (incluides 2 tècniques i 2 antiesportives) per només 24 als locals que potser van arribar a condicionar el resultat final.

En la faceta anotadora destacar (i molt!!) a Vicent amb 34 punts, crec que rècord personal, i després també van jugar Alex (14), Sergio Novoas (13), Joaquin (10), Sergio Caurín (9), Micó (4), Ricard (-) i Gus (-).

Ara toca començar la segon volta amb una victòria sobre el Bigastro, el primer equip en guanyar els montesins a la primera jornada de la temporada. L’equip es desplaçarà fins aquesta localitat per disputar el partit el diumenge a les 18h.

dilluns, 18 de gener del 2010

BASKET MONTESA - C.B. EL PINÓS, PARTIT SUSPÉS

El passat dissabte 16 de gener no es va poder disputar l'encontre entre el Basket Montesa - C.B El Pinós ja que les fortes ratxes de vent del passat dijous provocaren que diverses xapes d'alumini del pavelló municipal es soltaren i l'ajuntament va decidir precintar el pavelló i suspendre totes les activitats esportives programades davant el risc que suposava jugar en aquestes condicions. Per tant, la Federació va enviar un fax als dos equips on exposaven els fets i decidien suspendre l'encontre. Ara els dos equips disposen de set dies per posar-se d'acord en una data per disputar el partit o, sinó, serà la pròpia Federació qui ho decidisca.

dimecres, 13 de gener del 2010

IMPRESSIONANT VICTÒRIA DEL MONTESA A BENIDORM PER 67-90

Espectacular el partit realitzat pels montesins diumenge passat a la pista del segon classificat de la categoria, Benidorm. A priori semblava que anava a ser un partit quasi impossible de guanyar, però va acabar convertint-se en un dels millors partits jugats pel Montesa fins a la data.

L´equip visitant va acudir al partit amb cinc baixes, però els set que es van presentar no eren uns jugadors qualsevol: Sergio “Stockton” Novoas, Marcos “El Gran Kareem”, Josep “Mikonenko”, Sergio “Basile”, Ricardo “Pit-bull Papalukas”, Vicent “Jordan” i “Joe Joaquin Arlauckas”.

El començament del partit va marcar el futur transcurs del mateix: eixida fulgurant del Montesa i parcial de 0-9 amb una excel.lent defensa que propicià que les tres primeres possessions del Benidorm s´esgotaren sense poder llançar a cistella. Així les coses, el primer quart va acabar amb avantatge visitant de 8 punts (12-20).

El segon període va seguir amb la mateixa tònica. Semblava que l´equip local acusava l´inici de l´encontre i no trobava la solució. La defensa en zona 2-3 visitant, no podia ser superada pels locals, que sols tenien l´opció del llançament exterior front al poderós joc interior del Montesa. A més, aquest període finalitzava amb una cistella de Vicent que tornava a posar-se la disfressa de Michael Jordan per encistellar un triple des del seu propi camp al límit del temps, cosa que provocà que tot l´equip eixira al camp (al capdavant el seu president, vicepresident, tresorer, preparador físic, director esportiu, psicòleg, psiquiatra…Alejandro) per cel.lebrar la cistella com si hagueren guanyat l’Eurolliga al camp del Panathinaikos o algo paregut.

En la represa de l´encontre s´esperava una ràpida reacció del Benidorm, però Sergio “Stockton” s´encarregà d´anul.lar-la amb 9 punts en quatre minuts que deixava la màxima diferència al marcador, 29-58 (m. 4 del tercer quart). Aquest període finalitzava amb un triple a tauler de Sergio “Basile”, que es va empenyar en imitar el que Ricardo havia fet ja al segon període.

Pel que fa a l´últim període, es va caracteritzar per l´intercanvi de cistelles dels dos equips, fins a arribar a la fi del partit amb el marcador de 67-90.

Pel Montesa, anotaren: Sergio “Stockton” Novoas (16), Marcos “El Gran Kareem” (13), Josep “Mikonenko” (10), Sergio “Basile” (9), Ricardo “Pit-bull Papalukas” (11), Vicent “Jordan” (24) i “Joe Joaquin Arlauckas” (7).

El pròxim partit serà al pavelló de Montesa el proper dissabte 16 a les 18:00 hores, front el Pinós, equip situat a la setena posició a la taula classificatòria, però que també s´espera molt igualat.